Značajka se pojavila u popularnom WhatsArr messengeru koji korisniku omogućuje isključivanje obavijesti iz grupnih chatova. Programeri su bili prisiljeni dodati ovu opciju, jer su se korisnici više puta žalili da nisu zadovoljni organizacijom grupne rasprave u messengeru. Međutim, nisu htjeli napustiti grupne razgovore kako bi bili vidljivi svima prisutnima.

Kao rezultat, pojavila se funkcija "Zanemari arhivske razgovore". Aktiviranjem, korisnik će ostati u grupi, ali neće primati obavijesti o novim porukama.

Prema 9to5Googleu, i prije nego što su bilo koje radnje korisnika u chatu dovele do njezinog neovlaštenog arhiviranja, a protok obavijesti koje je primio nastavio je. Sada je ova opcija isključena. Pored toga, korisnici WhatsArr-a moći će kontrolirati svoje dodavanje određenim chatovima. Možete ga konfigurirati u odjeljku "Grupe". Tamo je korisnik pozvan da odabere tko ga može dodati u grupnu raspravu. Tri mogućnosti: "Sve", "Samo kontakti" i "Nitko".